Biszkopt: Ubij białko ze szczyptą soli na sztywną masę, dodaj cukier, cukier wanilinowy i miksuj. Dodawaj do białka po jednym żółtku cały czas miksując, dodaj mąkę i na koniec ocet. Blachę wyłóż papierem i wylej biszkopt. Biszkopt piec w 180°C przez około 35 minut.
Masa: Ser wymieszaj z cukrem, ubij: śmietanę (przed ubiciem odkryj wieczko śmietany i wstaw do zamrażalki na 10 minut) i połącz z serem, dodaj ananas i wlej ciepłą żelatynę (żelatyna rozrobiona w ciepłej wodzie), wszystko razem wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki.
Krem: Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Masło należy utrzeć z wystudzonym budyniem. Zimny biszkopt namocz pączem (wymieszany sok z puszki po ananasie i alkoholem), wylej na niego masę serową, a na masę krem i posyp sprażonymi wiórkami (wiórka sp[rażyć na pateli z dodatkiem łyżeczki masła). Wstaw gotowe ciasto do lodówki na conajmniej 3 godziny (ciasto najlepiej smakuje następnego dnia)