Gotuj.pl

Piernik cynamonowy bez jajek

Ten piernik zawsze się udaje.

Składniki

  • Mleko 2 szklanki
  • Cukier 1.5 szklanki
  • Mąka pszenna 3 szklanki
  • Olej 0.5 szklanki
  • Soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • Cynamon 2 łyżeczki
  • Kakao 2 łyżki
  • Ulubiony dżem 2 łyżki
Przygotowanie: 55 minut
Gotowanie: 30 minut

Metoda przygotowania

  1. Mleko wlej do miski, wsyp cukier i przesianą mąkę. Dodaj olej i zamieszaj. Dodaj sodę oczyszczoną, cynamon, przesiane kakao i dżem. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na gładkie ciasto .
  2. Blachę posmaruj masłem, posyp bułką tartą. Napełnij ciastem. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Ostudź. Piernik posyp cukrem pudrem lub oblej polewą czekoladową.