Grillowanie karczochów i podawanie z masłem, znacznie uatrakcyjnia ich smak. Podajemy je samodzielnie lub z innymi daniami z grilla.
Składniki
Karczochy
2
sztuki
Cebula szalotka
1
sztuka
Czosnek
2
ząbki
Masło
115
gram
Sól
1
łyżeczka
Pieprz czarny
1
łyżeczka
Przygotowanie: 30 minut
Gotowanie: 10 minut
Metoda przygotowania
Do garnka z wrzącą wodą wkładamy rozkrojone na pół karczochy i doprawiamy. Siekamy szalotkę i czosnek, dorzucamy połowę. Gotujemy około 30 minut. Następnie odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
W roztopionym maśle smażymy resztę czosnku i szalotki.
Rozkładamy karczochy na grillu i smarujemy częścią masła. Opiekamy około 10 minut i zjadamy, maczając w reszcie masła. Smacznego!